Nederlands | Français

Cannage en restauratie

Mogelijk wenst u een andere kleur te geven aan uw meubel dat u laat stofferen...

Het is mogelijk om beschadigde cannage in uw meubels te vervangen. Dit kan zowel voor stoelen, kastdeuren, paravane als voor alle andere meubels. Cannage zit sinds enkele jaren opnieuw in de lift en is dé trend in afwerking of detail in meubels. Deze trend houdt zeker nog enkele jaren aan en past volledig in een landelijke stijl.

Uw oude meubel is hier en daar ontkleurd of kan wat versteviging gebruiken? Beide problemen kunnen voor u worden opgelost.
Het op kleur brengen van oude meubels kan is in bepaalde gevallen mogelijk door gebruik van boenwas. Anderzijds kan gekozen worden voor het volledig ontkleuren en herkleuren ervan. U kunt hierbij opteren voor het stralen van uw meubels. Dit kan ondermeer door zandstralen of het stralen met glasparel. Welke van beide technieken er ook gebruikt wordt, het komt vrij vaak voor dat er diepe groeven worden nagelaten alsook kunnen bepaalde details in het houtsnijwerk vervagen.
Een nieuwe techniek bestaat er in om meubels te ontdoen van verf of vernis door middel van een laserstraal. Deze techniek biedt als voordeel dat onderliggende houtstructuren niet worden beschadigd. Verder bieden we de optie om meubels te decaperen, de oude verf- of laklaag wordt hierbij handmatig afgenomen. Eveneens is hier het voordeel dat details in houtsnijwerk gespaard blijven en dat er geen diepe groeven op het hout worden achtergelaten. Echter wanneer u het meubel blanco wil laten, kan dit een probleem vormen daar de diepere lagen van donkere meubels niet altijd even goed ontkleurd worden.
Voor de afwerking van de ontkleurde meubels zijn er verschillende opties mogelijk. U kiest voor een verf met een laagje vernis als eindafwerking? U hebt ook de keuze om uw meubel te beitsen, met boenwas te behandelen of te laten politoeren.

Textileen

Wat is textileen...

Textileen is van oorsprong een merknaam die na verloop van tijd de naam werd van een materiaal. Het is een polyesterdoek dat wordt gemaakt van polyestervezels die vaak met een PVC coating worden afgewerkt. Niet elk textileen doek is dus hetzelfde omdat iedere fabrikant vaak een eigen samenstelling van vezels heeft. Door dit verschil in samenstelling kan dus enig verschil optreden in de kwaliteit ervan. Voor ons assortiment zijn wij op zoek gegaan naar doeken met de beste kwaliteit! Textileen wordt niet alleen voor tuinmeubels gebruikt, maar eigenlijk voor alles wat gedurende lange tijd tegen diverse weersomstandigheden en UV-straling bestand moet zijn, bijvoorbeeld zonneschermen voor ramen.

Onderhoud...

Ondanks zijn positieve eigenschappen (UV-bestendig, waterafstotend, slijt- en kleurvast), heeft textileen af en toe onderhoud nodig om lange levensduur te garanderen. Meestal volstaat vaak een simpele doek of spons met lauw water om het meubel weer schoon te krijgen. Mocht dit echter niet het geval zijn en u dient gebruik te maken van een schoonmaakmiddel dan raden wij aan om ervoor te zorgen dat je een schoonmaakmiddel gebruikt zonder agressieve of bijtende middelen. Doe je dit niet dan bestaat de kans dat het materiaal beschadigd raakt. Vraag naar onze producten voor het reinigen van uw textileen. Het pakket bevat reinigingsmiddel, een borsteltje en een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Kussens decoratief of op maat

Voor alle doeleinden

Voor kussens op maat voor zowel in huis als in de caravan kunt u bij ons terecht. U kiest uit ons ruime assortiment aan stoffen en wij helpen u bij de keuze voor een best passend resultaat in uw huidige interieur. alle decoratieve kussens kunnen naar uw wens en afwerking worden vervaardigd.

Knopenservice

Sinds enige tijd staan wij in voor het maken van knopen voor bv. kussens.

De knopen kunnen worden gemaakt in verschillende maten en dit voor zowel stof als (kunst)leer. Het is mogelijk om uw eigen stof aan te leveren of een keuze te maken uit ons assortiment.