Nederlands | Fran├žais

Waarom u voor ons kiest...

Iedereen loopt kans om vroeg of laat met een probleem geconfronteerd te worden. Dit probleem kan van uiteenlopende aard zijn. Zo kunt u krassen hebben in een lederen salon. Brandgaten van sigaretten in een lederen of stoffen zetel. Het zitcomfort van uw fauteuil is verminderd na een aantal jaren, naden komen los van uw prachtig salon of auto-interieur, een balpen heeft een spoor nagelaten op een lederen zitting of een bloedvlek op stoffen zetels... Of het nu een lederen of stoffen salon betreft, zowat alle beschadigingen of breuken aan een salon kunnen hersteld worden.

Wanneer een probleem u overkomt, kan er een gepaste oplossing geboden worden. Neem even contact op en wij kijken of we u van dienst kunnen zijn... en dit geheel bij u thuis, tegen een vast tarief. Het is mogelijk dat uw schadegeval niet ter plaatse kan worden hersteld. In zo'n geval zullen wij u voorstellen uw zitmeubel te brengen, zo niet door ons te laten afhalen, voor herstel in ons atelier.

Wij hopen u van dienst te kunnen zijn...

1

Losgekomen naden, afgevallen knopen, opvullen van zittingen.

 

Veelal wordt bij de productie, dit om de prijs te drukken, een mousse gebruikt met een lagere densiteit, waardoor het kussen al vlug gaat doorzitten. Anderzijds is het mogelijk dat er in het zitvlak elastische banden zijn gebruikt. Deze kunnen na verloop van jaren aan veerkracht verliezen. Om het kussen bij te vullen, de mousse of de elastische banden te gaan vervangen door vaste banden, kan u zonder probleem bij ons terecht.
Het is mogelijk dat, om welke reden dan ook, een naad of een siersteek loslaat. Zowel openstaande naden aan lederen als aan stoffen bekleding kan voor u worden opgelost. Zelfs een naad of siersteek van uw auto-interieur.
Ook knopen van een matras of Chesterfield kunnen loslaten, die worden er voor u opnieuw aangezet.

3

Herstellingen tegen een vast tarief met garantie.

 

Elk probleem kan in een bepaalde categorie worden ondergebracht. In onze herstelling beogen wij daarom gebruik te maken van een vaste prijs per categorie en dus per reparatie. Dit heeft tot gevolg dat u geen extra loonkosten betaalt wanneer de reparatie langer duurt dan gepland. Een reparatie kost meestal slechts tussen de 5 en 15 % van de nieuwprijs van het salon.
Op reparaties van nieuwe meubelen, van max 6 maand oud, wordt een garantie van 1 jaar gegeven. Wanneer de klacht zich dus op dezelfde plaats opnieuw voordoet, wordt deze kosteloos voor u hersteld.
Garanties gegeven op een ouder meubel, worden bepaald door de plaats, de conditie van het meubel en de soort reparatie die werd uitgevoerd. In de meeste gevallen kunt u rekenen op een garantie van 4 maand op de uitgevoerde herstelling.

2

Een kras of schaafplek in uw lederen of stoffen zitting.

 

Een broeksriem, de stofzuiger, een beugel van een schoen, sigaretten, ... hoe voorzichtig u ook bent, het kan voorvallen dat u uw lederen of stoffen salon schade toebrengt.
Kleine beschadigingen aan leder of stof kunnen hersteld worden zodat er weinig, tot niets van de schade te merken valt. Zoals bijna al onze herstellingen, wordt ook deze herstelling volledig bij u thuis gedaan.
Indien grotere beschadigingen zich voordoen bv. een huisdier die een zitting heeft verscheurd, kunnen we hier ook een oplossing voor bieden. Deze is eveneens geldig voor zowel een uitvoering in leder als in stof.

4

Herstellen van tuinmeubelen ieder moment van het jaar.

 

Textileen is een doek van polyesterdraden waarop een coating werd aangebracht. Deze kunststof wordt onder andere gebruikt bij diverse tuinstoelen en ligbedden. Voor onze textileen kiezen we voor Batyline. Batyline is het referentiemerk als het aankomt op geperforeerd textiel en wordt dan ook door marktleiders in verschillende sectoren zoals kantoor, hotel, restaurant, wellness, yacht en cruiseschepen gebruikt. Naast resistent, duurzaam en esthetisch is Batyline ook extreem makkelijk en snel schoon te maken. Na een eenvoudige behandeling met water of onze cleaner krijgt het textiel opnieuw haar oorspronkelijke uitzicht. Ondanks de positieve eigenschappen en het makkelijk reinigen, vormt zich na verloop van jaren toch slijtage door gebruik. Graag staan wij u dan ook bij voor het vervangen van de textileen bij enkele of al uw stoelen. Door ons uitgebreid assortiment aan kleuren kunnen wij u zeker een stof aanbieden die bijpassend is aan de bestaande bekleding. Een voordeel hiervan is dat enkel de beschadigde delen kunnen vervangen worden zonder dat dit opvalt bij het overig meubilair. Hier kunt alvast eens een kijkje nemen naar de beschikbare kleuren. Batyline Iso. Let wel, een computerscherm kan de kleuren anders doen lijken dan in werkelijkheid.

Enkele voorschriften om rekening mee te houden...

1

Reserveer een lederen
zeem en een zachte doek

speciaal voor het lederen salon zodat reinigingsmiddelen (vb. ammoniak) en vuil niet op het leder kunnen inwerken. Gebruik voor het dagelijks onderhoud een vochtig zeem, dat in een licht draaiende beweging over het leder wordt bewogen.

2

Is de vochtigheid
in uw woonkamer op peil?

Droge lucht droogt leder vlugger uit. Een luchtvochtigheid van 50-60 procent is aanbevolen voor een goede conditie van uw salon.

3

Direct zonlicht kan voor
ledersoorten schadelijk zijn.

Dus lederen meubelen nooit in direct zonlicht plaatsen. Let vooral op met rode kleuren. Deze tinten reageren sneller op de infraroodstraling van de zon en verkleuren bij gevolg dan ook sneller.

4

Zet lederen meubelen
niet bij de kachel of centrale verwarming.

Directe warmte zorgt ervoor dat het leder plaatselijk uitdroogt. Ook de houten rompen van het meubel kunnen gaan trekken en scheuren.

  • Volg ons:

Design by ForEverWebsite -- Laatste wijziging op 10 januari 2024 --